Superb Scout zastąpi Octavię Scout

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

TDI wciaga po 10-11l bez problemow. Turbo benzyna mniej nie wypije jak ja gnac podobnie. Nic za darmo :diabelski_usmiech
    Spritmonitor.de

Komentarz

• micho_m
      Rider
      • 2011
      • 528
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Z moich obserwacji wychodzi, że najwieksze roznice w spalaniu pomiedzy Pb a ON sa na autostradzie przy predkosciach powyzej 130 km/h.
      Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
      www.nawmar.pl

Komentarz

• SP9XWW
        Rider
        • 2009
        • 579

Nie wiem czy to nie fake - ale znalazlem takie zdjecie XL'ki.

Za portalem http://autoviny.zoznam.sk
        Vy 73! de S!@w

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

nie wiem jak wy to jezdzicie że wam tdi pali po 10-11 :szeroki_usmiech u mnie powyżej 9-10 na gumie 235 to nie wychodzi i jak bym nie cisnął, chyba że na nowym setupie który sięga juz powyzej 3xx koni ale to sie już wkrótce okaże :wink:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 4x4BKF
            L&K
            • 2010
            • 1279

Zamieszczone przez piramida
            chyba że na nowym setupie który sięga juz powyzej 3xx koni ale to sie już wkrótce okaże :wink:
            Mocy przybywaj!!! Szacun za determinację!
            4x4

Komentarz

• zepter00
              RS
              • 2008
              • 2304

Zamieszczone przez wojtisek1
              ostateczna decyzja z centrum dilerskeigo Skody
              "Szanowni Państwo!

Zaplanowane na rynek Polski kwoty produkcyjne SKODY Octavia z napędem 4x4 na rok 2012 zostały wyczerpane. W związku z tym nie ma możliwości zamówienia tego modelu do produkcji.

Z wyrazami szacunku,
              Zespół ©koda INFO"
              Myślę , że wszystkie moce produkcyjne haldexa poszły na Passata Alltracka
              Taa... gówno prawda. Chcecie to jam wyjaśnię prawdziwy powód: Chcecie VAGa z 4x4? Kupujcie Passata allsraka .... a nie jakąś skodę.... wy skąpe, leniwe małpy... Z "wyrazami szacunku" VW - za pośrednictwem Skoda Auto :diabelski_usmiech
              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Tippo
                L&K
                • 2009
                • 1349
                • Octavia III (5E3)
                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez zepter00
                Taa... gówno prawda. Chcecie to jam wyjaśnię prawdziwy powód: Chcecie VAGa z 4x4? Kupujcie Passata allsraka .... a nie jakąś skodę.... wy skąpe, leniwe małpy... Z "wyrazami szacunku" VW - za pośrednictwem Skoda Auto
                No to przetlumaczyl z marketingowego na nasze :P

Zamieszczone przez ary
                anowie, z tym wirem w stosunku do TDI to bym nie przesadzał. U znajomego w Golfie VI GTD jak trochę pociśnie po mieście to z 11l oleju pociągnie, a to przecież ośka jest Konie mechaniczne nie biorą się z powietrza
                U mnie zużycie benzyny raportuję w miarę regularnie w odpowiednim wątku. Jak widać w stopce wychodzi mi ok. 9l z trybu mieszanego. Jak trafią się duże korki to wychodzi max 10l (dokładnie 9,92l raz wyszło). Ogólnie to nawet mniej by wychodziło ale rano przejeżdżam na zimnym silniku tylko 4km z kupą świateł po drodze więc zawyża mi to trochę statystykę.
                Racja, wcale nima tak zle, poza tym jak kolega pisze, cichutko w kabinie, szybko sie nagrzewa w zimie, problemu z dpf nie ma. Nawet przy 130 jest git, dopiero powyzej 140 robi sie glosniej.
                Poza tym... dynamika, mam okazje jezdzic czasem insignia 163km, x trail 170km, to dopiero cos tam dorownuje mojej tsi, lecz z rolki, z kreski to ropa powyzej 170 kucy ma jakies szanse, nie mowiac o tym co psiali koledzy, ze lekki program na 95 i masz min 205km :diabelski_usmiech

Komentarz

• matwrc
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 235

Tak będzie chyba wyglądał następca Yeti:

Komentarz

• BADYL
                    RS
                    • 2011
                    • 2396
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

matwrc, ktoś gdzieś już napisał, że ta fotka przedstawia Q3 z fotoshopem :roll: CHYBA :P
                    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• matwrc
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 235

BADYL, OK. To może to poniżej?

Komentarz

• BADYL
                        RS
                        • 2011
                        • 2396
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

matwrc NO może :P hehe Swoją drogą jeżeli nowe yeti będzie tak wyglądało to w przyszłości będie MOJE :twisted: (oczywiście używka :szeroki_usmiech )
                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Rok z Bagien
                          L&K
                          • 2010
                          • 1172

Chyba coś gmerają w cennikach, bo na chwilę pisania tego posta, dla LK można zamówić 4x4.
                          Nie pamiętam tylko, czy Laurenciak był też pozbawiony tej możliwości - wydaje mi się, że tak - więc coś się ruszyło. :roll:

Komentarz

• faj3r
                            Rider
                            • 2008
                            • 290

LK z 4x4 już nie ma. Szkoda, bo LK i Scout to były naprawdę dwa fajne modele do wyrwania z 4x4 a teraz lipa. Albo Superb, albo Yeti.

Ciekawe czy Octavia Scout kiedys wróci... bardzo chciałem ją sobie kiedyś sprawić. :|
                            ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
                            :arrow: zdjęcia

Komentarz

Pracuję...